Με επιτυχία στέφθηκε η εκκίνηση της ιδέας “Πάρε ένα βιβλίο, άφησε ένα βιβλίο” με τις πρώτες μικρές “ελεύθερες” βιβλιοθήκες να βρίσκονται πλέον εγκατεστημένες σε 4 σημεία της Επέκτασης, από τις 3 Οκτωβρίου 2021.

Ευχαριστούμε πολύ τους γείτονες που παρεβρέθηκαν στη δράση των Συλλόγων Επί Κοινωνία Κατοίκων Επέκτασης Θέρμης και GreekEcoProject και έφεραν τα πρώτα βιβλία και μας βοήθησαν στην μεταφορά και τοποθέτηση των βιβλιοθηκών.

Με τη βοήθεια τριών σημαντικών χορηγιών η ιδέα ολοκληρώθηκε. Μπράβο και στους μικρούς μας φίλους που έβαλαν τη δική τους πινελιά στις δημιουργίες! Ελπίζουμε όλοι να αγκαλιάσουν αυτό το εγχείρημα.

Το σκεπτικό είναι απλό: ένα βιβλίο που δεν το θέλουμε πια, μπορεί να δώσει χαρά σε κάποιον γείτονα και την ίδια στιγμή εμείς να βρούμε ένα βιβλίο που μας ενδιαφέρει και να το δανειστούμε. Έχουμε πλέον όλοι τη δυνατότητα να δανειζόμαστε ένα βιβλίο αφήνοντας ένα δικό μας, σε τέσσερα σημεία στην Επέκταση Θέρμης.

Ο Σύλλογος Επί παροτρύνει τα μέλη του με το σύνθημα «Ανταλλάξτε βιβλία και αφήστε τα να ταξιδέψουν στη γειτονιά μας!». Οι μικρές βιβλιοθήκες είναι χειροποίητες και η κατασκευή τους έγινε από τα μέλη των δύο των Συλλόγων, με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Είναι τοποθετημένες σε υπαίθριους χώρους και για αυτόν το λόγο προβλέφθηκε μέχρι και η στεγανότητά τους.

Τα 4 σημεία που μπορείτε να τις βρείτε είναι:

 1. Στρ. Μυριβήλη & Μ. Κάλλας
  https://goo.gl/maps/bRPj4KRcvuRS3KGs7
 2. Θερμοπυλών & Παρμενίωνος (Λιόγερμα)
  https://goo.gl/maps/JBakdX2rkstnQE9H8
 3. Αθ. Διάκου & Διγ. Ακρίτα
  https://goo.gl/maps/TKQMNKeg2B8edSLJ7
 4. Γ. Παπανδρέου (μετά τη Δραγατσανίου προς Lidl)
  https://goo.gl/maps/EDrizminrrctP9ss5

Ας μην ξεχνάμε ότι η ιδέα βασίζεται στη λογική «Πάρε ένα βιβλίο. Άφησε ένα βιβλίο!»

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας:

Ηλεκτρονικό περιοδικό www.maxmag.gr

https://www.facebook.com/maxmaggr

Οδική Βοήθεια Βουτσινά

https://www.facebook.com/voutsina.odiki

Φαρμακείο Κύρου – Δημητριάδης

https://www.facebook.com/PharmaKyrou