Πριν την ίδρυση του Σύλλογου Επί – Κοινωνία Κατοίκων Επέκτασης Θέρμης, ως Επιτροπή Κατοίκων, κινητοποιηθήκαμε δυναμικά και έγκαιρα το Δεκέμβριο του 2019, ώστε να μειώσουμε τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό διαρρήξεων στην περιοχή μας.

Τη στιγμή που η Δημοτική Αρχή αδιαφορούσε, οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν και συγκεντρώσαμε σε τρεις ημέρες περίπου 400 υπογραφές και στείλαμε την παρακάτω επιστολή στην ΑΣτυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Ζητήσαμε συγκεκριμένα:

  1. Να ενισχυθεί η δύναμη της Αστυνομίας στη Θέρμη με επιπλέον περιπολικά.
  2. Να ενταθεί η αστυνόμευση της περιοχής με περιπολίες, ιδιαίτερα κατά τις απογευματινές ώρες.
  3. Να ζητηθεί από την ομάδα «ΔΙΑΣ» να αυξήσει τις περιπολίες στην περιοχή, ακόμα και σε απογευματινές ή πρωινές ώρες.

Συνάντηση με Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης τον Ιούλιο 2022

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχών για τα προβλήματα της Επέκτασης Θέρμης, προχωρήσαμε σε συναντήσεις με τον Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης και με δημοτικές παρατάξεις προκειμένου να ενημερωθούν για το ζήτημα των διαρρήξεων.

Την Τρίτη 12/7/22 μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Επί, συναντηθήκαμε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κ Καλαφάτη στον οποίο θέσαμε το ζήτημα της ελλιπούς αστυνόμευσης, που έχει ως αποτέλεσμα τον υψηλό αριθμό διαρρήξεων. Ο κ Καλαφάτης επικοινώνησε άμεσα με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, ο οποίος φάνηκε να γνωρίζει καλά το θέμα μας. Είπε ότι τον τελευταίο μήνα έχουν ήδη αυξηθεί οι περιπολίες στην περιοχή μας όπως έχει αυξηθεί και ο αριθμός των επίλεκτων ομάδων της Αστυνομίας που ενεργούν, όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ο κ. Καλαφάτης δεσμεύθηκε ότι θα επικοινωνήσει περαιτέρω το θέμα στους αρμόδιους φορείς όσον αφορά την στελέχωση των τοπικών αστυνομικών τμημάτων, ωστόσο δεν μπορεί να διευθετηθεί άμεσα ούτε σε μόνιμη βάση. Ο ίδιος θεωρεί ότι μεγάλο ρόλο στη δράση των διαρρηκτών παίζει η έλλειψη ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή, θέμα που εμπίπτει στις υποχρεώσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ομολογουμένως, η προσπάθεια αυτή έφερε αποτέλεσμα καθώς μέσα σε λίγες ημέρες οι διαρρήξεις μειώθηκαν στο ελάχιστο. Το θέμα πήρε σημαντική δημοσιότητα, με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής που δημοσίευσαν video με τους διαρρήκτες. Μάλιστα, μετά από λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε ότι υπήρξαν και συλλήψεις.


Περισσότερα για το θέμα