Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, συνάντηση μελών του ΔΣ του Συλλόγου Επί με επιτελείς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο μέγαρο της ΓΑΔΘ.

Τα μέλη μας τους ανέλυσαν την κατάσταση που επικρατεί με τις διαρρήξεις στην Επέκταση Θέρμης και τους εξήγησαν τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.

Η ανταπόκριση της Αστυνομικής Διεύθυνσης αναμένεται να είναι άμεση! Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αναπληρωτή του Γενικού Διευθυντή, σήμερα ξεκινάνε οι περιπολίες στην περιοχή μας από ένα επίλεκτο σώμα. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα εξαφανιστούν άμεσα οι διαρρήκτες αλλά πιστεύουν ότι θα υπάρξει σημαντική μείωση.

Ο Διευθυντής Ασφαλείας ταξίαρχος Αντώνης Τζίτζης, γνωρίζει τις δυσκολίες της περιοχής μας σε θέματα ασφάλειας, καθώς ο ίδιος είχε ενημερωθεί από εμάς και προ διετίας. Γνωρίζει την επικινδυνότητα της περιοχής λόγω αραιοκατοίκησης και ελλιπούς φωτισμού και το πρόβλημα στέγασης με το Τμήμα Ασφάλειας, που εσφαλμένα φιλοξενείται στα Βασιλικά. Μας ζήτησε να επισημάνουμε στους γείτονές μας ότι όποιος γίνεται θύμα διάρρηξης θα πρέπει να πηγαίνει για επίσημη κατάθεση στο Τμήμα Ασφάλειας στα Βασιλικά. Δεν αρκεί η καταγραφή του συμβάτος από τους αστυνομικούς που έρχονται στο σπίτι που έχει παραβιαστεί. Αυτό πρέπει να γίνεται ώστε να γνωρίζει η Αστυνομία τον αριθμό των διαρρήξεων της κάθε περιοχής, να διατηρεί επίσημα στατιστικά και αναλόγως να εντείνει τις περιπολίες της.

Από το Σύλλογο Επί, επιδόθηκε επιστολή στην οποία εξηγούμε συνοπτικά την κατάσταση και ζητάμε την επανέναρξη των περιπολιών.

Η επιστολή αυτή έχει επιπλέον αποδέκτες την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης και το Τμήμα Ασφάλειας στα Βασιλικά.