Σχετικά με την κατασκευή κόμβου στη Μουδανίων

Πραγματοποιήσαμε πριν λίγες μέρες συνάντηση ενημέρωσης με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων κ. Πάρι Μπιλλια. Μας ενημέρωσε ότι ξεκινάει σύντομα η κατασκευή του παρόδιου δικτύου στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Μουδανίων. 

Θα δημιουργηθεί ενιαίος δρόμος, σχεδόν 5 χλμ, παράπλευρα της Μουδανίων και από τις δύο πλευρές από τον Κ12 έως τον Α/Κ Θέρμης. 

Εμάς στην Επέκταση μας ενδιαφέρει καθώς θα δημιουργηθεί νέος κόμβος, καταργώντας όλες τις παράνομες εισόδους-εξόδους.

Ο νέος κόμβος θα βρίσκεται στο ύψος των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη και καθώς θα κλείσουν όλες οι παράνομες έξοδοι εμείς της Επέκτασης θα μπαίνουμε και θα βγαίνουμε από εκεί.

Του τονίσαμε την αναγκαιότητα να τοποθετηθούν ηχοπετάσματα στο παράπλευρο οδικό δίκτυο, καθώς η ανοικοδόμηση στη γύρω περιοχή είναι μεγάλη και η όχληση από τα πολλά αυτοκίνητα είναι σημαντική.
Θα καταθέσουμε και εγγράφως αυτό το αίτημα, ως Σύλλογος Επί.

Αναμένεται έγκριση από το Ταμείο Ανάκαμψης στις αρχές Οκτωβρίου και στη συνέχεια το έργο είναι έτοιμο να προκηρυχθεί και να προχωρήσει γρήγορα.

Πρόκειται για μεγάλο και ακριβό έργο, αξίας περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η μετακίνηση των πολλών δικτύων κοινής ωφέλειας. Είναι σημαντικό να ενταχθεί σε αυτήν τη χρηματοδότηση, ώστε να υλοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.