Συνάντηση του Συλλόγου Επί με το Δήμαρχο Θέρμης

Την Πέμπτη 25 Αυγούστου, εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Συλλόγου Επί, συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Θέρμης, Θόδωρο Παπαδόπουλο. Η μεγάλη ατζέντα θεμάτων, ήταν απόρροια του μακρού χρονικού διαστήματος που είχε προηγηθεί από την προηγούμενη συνάντηση. Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και δόθηκαν απαντήσεις σε όλα τα θέματα που θέσαμε και τέθηκαν οι βάσεις για καλύτερη επικοινωνία και συνεργασία στο μέλλον.

Αναλυτικότερα:

 1. Αστυνόμευση.
  Η ενίσχυση της αστυνόμευσης μέσω περιπολιών και με μεγαλύτερη επάνδρωση των τοπικών Α.Τ. απασχολεί το Δήμο και γίνονται επαφές με την ΓΑΔΘ και αιτήματα προς το Υπουργείο. Η πεποίθηση του δημάρχου είναι ότι δεν θα μπορέσουμε να έχουμε άμεσα αποτελέσματα. Προς το παρόν για το θέμα γίνονται προσπάθειες να αντιμετωπιστεί με περιοδικές περιπολίες επίλεκτων σωμάτων ασφαλείας και παρουσία της ΟΠΚΕ τρεις φορές την εβδομάδα. Η μεταφορά του Τμήματος Ασφαλείας από τα Βασιλικά σε πιο κομβικό σημείο πιθανολογεί να γίνει μελλοντικά.

 2. Έργα Οδικής Ασφάλειας.
  • Κυκλικοί Κόμβοι Κουγιάμη. Ξεκινάει, μετά από πολλές παρατάσεις, η κατασκευή του έργου, ίσως και μέσα στον επόμενο μήνα, αφού ολοκληρώθηκαν και οι επιπλέον μελέτες.
  • Οδός  Στ. Καζαντζίδη (Χαριλάου – Θέρμης). Ολοκληρώθηκε η μελέτη και ξεκινάει μέσα στο 2023, με κόστος 8 εκατομμύρια και με τριετή χρονικό ορίζοντα το έργο χάραξης, κρασπέδωσης και ηλεκτροφωτισμού του δρόμου, με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Επιπλέον, κατόπιν αιτήματός μας, θα επιληφθούν την τοποθέτηση κιγκλιδώματος στη συμβολή με την οδό Ματσούκας (ρέμα).
  • Ασφαλτοστρώσεις και διαγραμμίσεις. Μετά το πέρας των εργασιών Ύδρευσης – Αποχέτευσης θα γίνει η αποκατάσταση των δρόμων και οι τελικές  ασφαλτοστρώσεις θα γίνουν μετά και την ολοκλήρωση του δικτύου όμβριων.

 3. Πάρκα πρασίνου – Παιδικές χαρές – Υιοθεσία Πάρκου Πρασίνου. Εγκρίθηκαν οι μελέτες και δημοπρατείται άμεσα ένα μεγάλο πάρκο – παιδική χαρά 2,5 στρεμμάτων στην Κουγιάμη, με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο». Η υλοποίησή του αναμένεται περίπου σε ένα χρόνο και ο δήμαρχος  το χαρακτήρισε ως ένα πρότυπο έργο που φιλοδοξεί να γίνει το «στολίδι της Επέκτασης». Επίσης είναι θετικός στην πρόταση του Συλλόγου για παραχώρηση  ενός οικοπέδου για τη δημιουργία ενός χώρου πρασίνου που θα εκμεταλλευθούμε δημιουργικά και να αποτελέσει σημείο αναφοράς και συνάντησης των κατοίκων.

 4. Κατασκευή νέων σχολείων.
  Κρίνεται επιτακτική λόγω της ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού, η κατασκευή νέων σχολικών μονάδων και στο αίτημά μας αυτό ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι στην παρούσα φάση ολοκληρώνονται οι μελέτες για το 6ο Δημοτικό και για Νηπιαγωγείο, στην οδό Κουγιάμη και αναζητείται χρηματοδότηση. Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Θέρμης θα αποσυμφορηθούν με την κατασκευή σχολείων σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα. Οι διαδικασίες έχουν γίνει πολύ περίπλοκες πλέον και δεν υπάρχει τώρα κάποιο άλλο έργο προς άμεση υλοποίηση.

 5. Ηλεκτροφωτισμός. Βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου η μελέτη για τον ηλεκτροφωτισμό 8 κεντρικών δρόμων της Επέκτασης, και στη συνέχεια θα δημοπρατηθεί το έργο. Πιέζουμε για τους υπόλοιπους δρόμους.

 6. Δίκτυο Ομβρίων Υδάτων. Η μελέτη δημοπρατείται αυτή την εποχή με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Είναι μεγάλο έργο και απαιτεί σημαντικά κονδύλια. (από το 2024 και έπειτα).

 7. Αποχέτευση. Ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες το τρέχον έργο και θα δημοπρατηθεί φέτος όλο το υπόλοιπο τμήμα της Επέκτασης.