Συνοπτικά συμπεράσματα από την πρώτη συνάντηση

Με συμμετοχή περισσοτέρων από 150 κατοίκους πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, η πρώτη μεγάλη συνάντηση των κατοίκων της περιοχής. Εν συντομία τα συμπεράσματά μας:

  1. Παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν εκτενώς οι τρόποι προστασίας μας έναντι των διαρρήξεων. Η συζήτηση με τον Αρχιφύλακα κ Παντελεάκο, Γραμματέα του τμήματος Ασφάλειας Θέρμης, ήταν διαφωτιστική. Μίλησε για το προφίλ των διαρρηκτών, τους τρόπους προφύλαξης των οικιών μας αλλά και την ανάγκη να συστεγαστεί εντός της Θέρμης, η Ασφάλεια με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.
  • Συζητήσαμε για τις εξελίξεις στα θέματα που μας απασχολούν. Αποχέτευση, φωτισμός, οδική ασφάλεια, καθαριότητα και αδέσποτα ήταν αυτά που αναλύθηκαν και απασχόλησαν περισσότερο τους παρευρισκόμενους.
  • Αναδείχτηκε η αναγκαιότητα να αποκτήσει νομική υπόσταση η ομάδα μας. Προχωράει η σύσταση του Συλλόγου, που θα αναζητήσει λύσεις και θα συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων και στην ανάπτυξη της περιοχής.
  • Γνωριστήκαμε μεταξύ μας! Αρκετοί γνώρισαν σήμερα τους γείτονές τους και αυτό είναι ένα αισιόδοξο βήμα. Η συνεργασία και η καλή γειτονία αναδεικνύονται ως ζωτικά και θεμελιώδη συστατικά των σύγχρονων μικρών κοινωνιών. Αυτήν τη λογική θέλουμε να αναδείξουμε με τον υπό σύσταση Σύλλογο.

Η σημαντική συμμετοχή ήταν ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι υπάρχει διάθεση για δημιουργικές συνεργασίες. Με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή θα καταφέρουμε στο άμεσο μέλλον να δυναμώσουμε το Σύλλογοκαι να αναζητήσουμε τρόπους αναβάθμισης του βιοτικού μας επιπέδου.

.


Φωτογραφίες