Ο Σύλλογος ΕΠΙ, η Κοινωνία Κατοίκων Επέκτασης Θέρμης, αποτελεί ένα σωματείο που συστάθηκε με σκοπό την αναβάθμιση της περιοχής μας και την καλύτερη επικοινωνία των κατοίκων μεταξύ τους αλλά και με τους τοπικούς φορείς.

Ξεκινήσαμε ως μία ομάδα γειτόνων, η «Επιτροπή Κατοίκων Επέκτασης Θέρμης», με αφορμή τη θανάσιμη παράσυρση ενός συμπολίτη μας στις 14 Ιανουαρίου του 2019 στην οδό Απ. Κουγιάμη. Οι κινητοποιήσεις που ακολούθησαν αποτέλεσαν τις πρώτες μαζικές εκδηλώσεις στην περιοχή, ζητώντας από τη Δημοτική Αρχή να λάβει μέτρα οδικής ασφάλειας σε ένα δρόμο ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Η σπίθα έγινε φωτιά και οι λίγοι γίναμε πολλοί. Ακολούθησαν κι άλλες δράσεις, επικοινωνίες, συναντήσεις και πολλές ώρες συζητήσεων και προβληματισμού, για να καταλήξουμε στην απόφαση να συστήσουμε το Σύλλογο ΕΠΙ.

Επιδιώκουμε μία σύγχρονη μορφή συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς μέσα από αμφίδρομη επικοινωνία με σκοπό τη γρηγορότερη επίλυση των προβλημάτων και την ποιοτική αναβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου. Ο νέος αυτός Σύλλογος δεν αποσκοπεί στην άσκηση αντιπολίτευσης στην εκάστοτε Δημοτική Αρχή. Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας σε θέματα σεβασμού του δημόσιου χώρου και εθελοντισμού. Θέλουμε να βοηθήσουμε να αγαπήσει ο καθένας τη γειτονιά του, ώστε να καταφέρουμε, με τη συμμετοχή όλων, την αναβάθμιση του τόπου στον οποίο ζούμε.