Ο ρόλος των γονέων στην Ψυχική Ενδυνάμωση Παιδιών και Εφήβων αναλύθηκε στη διάρκεια εκδήλωσης του Συλλόγου Επί, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης.

Βασικός ομιλητής ήταν ο Δρ. Βάιος Νταφούλης, διακεκριμένος παιδοψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής, Διευθυντής του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Γ.Ν.Θ.Ιπποκράτειο. Ο κ. Νταφούλης αναφέρθηκε στα ψυχοκοινωνικά και ψυχοπαιδαγωγικά θέματα που απασχολούν τους γονείς σήμερα, στις διαπροσωπικές σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας, τους εθισμούς των νέων, τη σημασία του εκπαιδευτικού και τη σημασία της ψυχικής ανθεκτικότητας και προσαρμοστικότητας. Στη συνέχεια απάντησε στα ερωτήματα και τους προβληματισμούς των παρευρισκόμενων γονέων, στο πλαίσιο ενός ενδιαφέροντος διαλόγου.

Τη σκυτάλη πήρε η ομάδα του θεάτρου Playback «ΗΧΩ» η οποία, σε αλληλεπίδραση με το κοινό, μετέτρεπε τις προσωπικές εμπειρίες που μοιράζονταν οι θεατές σε σύντομες θεατρικές πράξεις! Στη διαδραστική θεατρική ομάδα συμμετείχαν οι: Γιάννης Σέμπρος, Ελένη Λεβέντη, Έυη Χριστοπούλου, Ευθυμία Καπαγερίδου, Έφη Μαγούλα, Μαρία Κωνσταντινίδου, Πάρης Καμπάκης και οι εθελοντές Άννα Καλυμνίου και Γιάννης Παπατριανταφύλλου.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης. Ευχαριστούμε και τα εκατό άτομα που παραβρέθηκαν και έγιναν μέρος της εκδήλωσής μας. Ο Σύλλογος Επί σχεδιάζει και σε νέες εκδηλώσεις το προσεχές διάστημα. Θα χαρούμε να ακούσουμε τις προτάσεις σας και να έχουμε τη συμβολή σας στην οργάνωση κάποιας εκδήλωσης.