Ο Σύλλογος


Ο Σύλλογος Επί, η Κοινωνία Κατοίκων Επέκτασης Θέρμης, αποτελεί ένα σωματείο που συστάθηκε με σκοπό την αναβάθμιση της περιοχής μας και την καλύτερη επικοινωνία των κατοίκων μεταξύ τους αλλά και με τους τοπικούς φορείς.


Ξεκινήσαμε ως μία ομάδα κατοίκων, η «Επιτροπή Κατοίκων Επέκτασης Θέρμης», με αφορμή τη θανάσιμη παράσυρση ενός συμπολίτη μας στις 14 Ιανουαρίου του 2019 στην οδό Απ. Κουγιάμη. Οι κινητοποιήσεις που ακολούθησαν αποτέλεσαν τις πρώτες μαζικές αντιδράσεις στην περιοχή, ζητώντας από τη Δημοτική Αρχή να λάβει μέτρα οδικής ασφάλειας σε ένα δρόμο ιδιαίτερα επικίνδυνο.


Η σπίθα έγινε φωτιά και οι λίγοι γίναμε πολλοί. Ακολούθησαν κι άλλες δράσεις, επικοινωνίες, συναντήσεις και πολλές ώρες συζητήσεων και προβληματισμού, για να καταλήξουμε στην απόφαση να συστήσουμε το Σύλλογο ΕΠΙ, το 2020.


Επιδιώκουμε μία σύγχρονη μορφή συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς μέσα από αμφίδρομη επικοινωνία με σκοπό τη γρηγορότερη επίλυση των προβλημάτων και την ποιοτική αναβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου. Ο Σύλλογος δεν αποσκοπεί στην άσκηση αντιπολίτευσης στην εκάστοτε Δημοτική Αρχή. Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας σε θέματα σεβασμού του δημόσιου χώρου και εθελοντισμού. Θέλουμε να βοηθήσουμε να αγαπήσει ο καθένας τη γειτονιά του, ώστε να καταφέρουμε, με τη συμμετοχή όλων, την αναβάθμιση του τόπου στον οποίο ζούμε.

Ήδη έχουμε καταφέρει αρκετά. Βελτιώσαμε την επικοινωνία μας με τις τοπικές αρχές, συμβάλλοντας στην επίλυση αρκετών μικρών και μεγάλων ζητημάτων. Ενδεικτικά αναφέρουμε την κατασκευή των κυκλικών κόμβων στην οδό Απ. Κουγιάμη, μετά απο τις συνεχείς πιέσεις μας, τη βελτίωση σε θέματα καθαριότητας και οδικής ασφάλειας σε συνεργασία με το Δήμο Θέρμης και τη βελτίωση στο πρόβλημα της αστυνόμευσης της περιοχής, μέσα από την ευρεία ανάδειξη του προβλήματος με τις διαρρήξεις.

Διαβάστε αναλυτικά τις δράσεις μας κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας.